• Cup cakes
          • Cup cakes

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cup cakes.

            Uplynulý týždeň sa na našej škole uskutočnila súťaž o najkrajšie“ CUPCAKES“.Témou súťaže bolo „Povolanie“. Do súťaže sa zapojili žiaci učebného odboru cukrár, ale aj žiačka učebného odboru kuchár Sofia Hrčková, ktorej zručnosť bola porovnateľná s jej cukrárskymi spolužiakmi. Jej cupcakes na tému telocvikár sa dostali v hodnotení do prvej polovice.

            Všetci súťažiaci nám svojou prácou predviedli zručnosť, kreativitu a originálnosť. Hlasovania sa zúčastnilo 200 divákov. Tri najkrajšie práce boli odmenené vecnými cenami, ktoré nám poskytlo ZRPŠ. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazkám Daniele Muchovej (2.F krajčírka), Danke Hatalovej ( 3.D cukrárka) a Viktórii Mrvovej ( 2.F doktor) gratulujeme a prajeme veľa úspechov a kreatívnosti v ich ďalšej práci.

             

            Bc. Katarína Moravčíková

        • Svetový deň chudobných
          • Svetový deň chudobných

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň chudobných.

            Svätý otec František vyhlásil v novembri ,,Svetový deň chudobných“. Tento deň pripadol na 14. 11. 2021. Pri tejto príležitosti sa Žiacka školská rada zapojila do pomoci chudobným aj konkrétnym dobrým skutkom, a to dobrovoľnou nepeňažnou zbierkou pre ľudí bez domova v Ružomberku. Informovali sa v mestskom útulku pre bezdomovcov, čo konkrétne by im pomohlo v každodennom živote. S veľkým nadšením sa študenti aj učitelia našej školy zapojili do tejto zbierky a priniesli hygienické potreby, rukavice, šále, čiapky, ponožky a iné potrebné veci. Žiacka školská rada odniesla vyzbierané veci do útulku pre bezdomovcov. Všetkým darcom zo srdca ďakujeme a veríme, že vyzbierané vecí ľudí bez domova potešili. PaedDr. Ľubomíra Pečková

        • Spoznaj svoju dolinu
          • Spoznaj svoju dolinu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznaj svoju dolinu.

            Naši žiaci sa zúčastnili podujatia v Hrabovskej doline pod názvom Spoznaj svoju dolinu. Okrem obdivovania práce rezbárov sa dozvedeli zaujímavosti z Hrabovskej doliny a okolia a využili možnosť vyskúšať si vyrezávanie do dreva.

        • iBobor 2021
          • iBobor 2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album iBobor 2021.

            V dňoch 09.11.2021 sa uskutočnila už tradične súťaž iBobor. Kategória Senior a 11.11.2021 kategória Junior. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 15 žiakov.

        • Kurz Vizážistiky a Modeláže gélových nechtov
          • Kurz Vizážistiky a Modeláže gélových nechtov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz Vizážistiky a Modeláže gélových nechtov.

            V peknom jesennom období sa naše študentky z odboru kozmetik zúčastnili kurzov Vizážistiky a Modeláže gélových nechtov. V prvý októbrový deň nás obohatila o svoje odborné skúsenosti vizážistka ANNA KOŠŤÁLOVÁ, ktorá prezentovala denné a extravagantné líčenie s korekciou tváre. Premenou prešli študentky, ktoré mali možnosť si výsledok jej práce odniesť domov. S veľkou radosťou nás po dlhej dobe navštívila LUCIA BAJCÚROVÁ, ktorá vyškolila študentky v Modeláži gélových nechtov. Naučili sa techniku modelovania a predlžovania nechtov a ich rôzne farebnosti nanášania gélov. Obidve školenia boli prínosom pre všetkých zúčastnených, dievčatá - kozmetičky odchádzali s novými poznatkami a zručnosťami, ktoré budú naďalej využívať a zdokonaľovať.

        • Koniec roka
          • Koniec roka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koniec roka.

            Po nástupe na prezenčné vyučovanie sme posledné dva mesiace usilovne pracovali, aby vedomosti našim žiakom nechýbali. Triedy sa naplnili študentami, ktorí so záujmom nasávali učivo. Trpezlivo sme dopĺňali a precvičovali praktické zručnosti. Prebehli mnohé aktivity kde nadobudli množstvo zručností potrebných k výkonu ich budúceho povolania. Využili sme všetky možnosti, aby sme sa vzájomne spoznávali v triednych kolektívoch a pomáhali si.  Veď hlavne žiakom prvých ročníkov čas strávený doma na dištančnom vzdelávaní  zobral túto možnosť.

            S príchodom teplých dní strávených v školských laviciach nielen žiakov, ale aj nás pedagógov slniečko lákalo stále viac von na vzduch. A tak sme spojili príjemné s užitočným a mnohé zručnosti sme si overili v exteriéri.

            So žiakmi učebných odborov kuchár, čašník, cukrár a študijného odboru HA sme spolu s kolegami pripravili piknik, varenie kotlíkového gulášu, grilovanie a opekanie v prírode. Veď pokrmy pripravené v prírode dochutia nielen správne koreniny a dym, ale aj príjemná atmosféra a dobrá nálada. Pekné prostredie školského dvora sme využili aj na zábavu a šport.

            Netradičné formy vyučovania sú vždy prínosom a dostali sme aj nové podnety od žiakov, ktoré v budúcnosti určite využijeme. Prinášame vám fotografie, na ktorých sme zachytili spoločne strávený čas. Nech sú nám zároveň aj inšpiráciou pre chvíle strávené v čase prázdnin a dovoleniek.

            Leto je už v plnom prúde, vysvedčenia odovzdané.  Po náročnom roku všetkým prajeme krásne letné dni. Želáme pevné zdravie a tešíme sa na stretnutie v septembri.

        • Základný BARISTICKÝ kurz
          • Základný BARISTICKÝ kurz

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Základný BARISTICKÝ kurz.

            Baristický kurz

            Pod vedením vzdelávacej inštitúcie Academy of Coffee s.r.o. prebiehal na našej škole baristický kurz v dňoch 4.05. – 6.05. 2021. Kurzu sa zúčastnilo 10 žiakov a 1 pedagóg.

            Teoretická časť kurzu prebiehala online formou dňa 4.05. 2021 pod vedením riaditeľky Academy of Coffee Nicolety Šalmíkovej v počítačových učebniach, kde boli žiaci rozdelení do skupín, v rámci opatrení. Žiaci sa naučili zaujímavosti o pestovaní, zbere, spracovaní a príprave kávových, kávovo mliečnych nápojoch a alternatívnej príprave kávy.

            Výstupom tejto časti bol online test, ktorý zvládli všetci úspešne.

            V dňoch 5.05. – 6.05. 2021 pokračovala praktická časť kurzu s lektorom z Academy of Coffee, ktorý ich zasvätil do tajov prípravy jednotlivých nápojov, taktiež sa naučili nastavovať mlynček na mletie kávy. Pracovali v skupinách v rámci opatrení.

            Žiaci nadobudli mnoho cenných skúseností a praktických zručností, ktoré môžu využiť v praxi či už v škole, alebo po jej skončení v práci.

            Na záver všetci zúčastnení dostali certifikáty o absolvovaní teoretickej a praktickej časti baristického kurzu.

          • SKILLS SLOVAKIA kaderník a vizážista

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SKILLS SLOVAKIA kaderník a vizážista.

            SKILLS SLOVAKIA kaderník a vizážista Dňa 16.4.2021 sa konala celoštátna online súťaž cez aplikáciu Teams SKILLS SLOVAKIA kaderník a vizážista, ktorej usporiadateľom bolo MŠVV a Š SR a ŠIOV v Bratislave. Celý priebeh súťaže bol nahrávaný a je zverejnený na youtube: súťaž Kaderník a Vizážista. Našu školu reprezentovala žiačky z III.D triedy z učebného odboru kaderník. Súťažilo sa v 3 kategóriách a v každej sa nám podarilo pekné umiestnenie. Erika Macková - Dámsky strih z krátkych vlasov – TREND CUT 2.miesto Sofia Šavolová - Moderný pánsky strih (model Samuel Mišovie III.D čašník) 3.miesto Terézia Ševčíková - Romantický (zapletený) účes z dlhých vlasov (modelka Simona Baranová II.D) 3.miesto Hodnotiaca komisia za zamerala na hodnotenie techniky pracovného postupu a práce s nástrojmi, čistoty odborného vyhotovenia, estetiky, kreativity, náročnosti, vytvorenie trendového účesu a celkového vzhľadu, ako aj na dodržiavanie BOZP. Konkurencia bola veľká, celkovo sa súťaže zúčastnilo 16 žiakov zo stredných škôl z celého Slovenska. Pani majsterka odborného výcviku Bc. Ľubomíra Furdeková bola členkou hodnotiacej komisie. Aby boli dodržané podmienky súťaže, nemohla však hodnotiť svojich žiakov, len žiakov z iných škôl. Súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu našej školy a blahoželáme k veľkému úspechu. Mgr. Gabriela Maceková zástupkyňa riaditeľa pre praktické vyučovanie

    • Kontakty

      • SPOJENÁ ŠKOLA
      • tel: +421 44 4313400 fax: +421 44 4313450
      • Scota Viatora 8, 034 01 Ružomberok Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje