• Dečínska vlna  12. ročník
          • Dečínska vlna 12. ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dečínska vlna 12. ročník.

            Dečínska vlna

            11. 4. 2024 prebehol 12. ročník súťaže mladých kaderníkov. Súťažilo 33 žiakov z 11 škôl v troch kategóriách:

            Stardance - dámsky účes

            Avantgardný - pánsky účes

            Špeciálna - účes plný farieb

            Na prvom mieste v kategórii Stardance sa umiestnila Dominika Sivačková z našej  Spojenej školy v Ružomberku. Modelku jej robila Martina Púčeková (študentka čašníčka).

            Ďakujeme dievčatám za reprezentáciu školy a p. majsterke Ľubomíre Furdekovej za prípravu a podporu počas celej súťaže.

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

            Dnes bol náš bývalý pán riaditeľ Mgr. Július Bruncko ocenený na Mestskom úrade v Ružomberku pri príležitosti dňa učiteľov za svoju celoživotnú prácu v našej škole. V našej škole pracoval viac ako 45 rokov a za to všetko, čo v nej dokázal, mu patrí jedno veľké ĎAKUJEME!

            Taktiež bola ocenená naša pani učiteľka PaedDr. Ľubomíra Pečková, ktorá učí u nás na škole viac ako 17 rokov a za tú dobu urobila pre našu školu veľmi veľa! Spolupracuje pri organizovaní Erasmus+, vedie Žiacky parlament, zapája sa do dobrovoľníckych činností, prezentuje školu a robí mnoho ďalších aktivít. V tomto roku oslávila aj krásne životné jubileum. GRATULUJEME a ďakujeme za všetko!

            Gratulujeme aj ocenenej pani riaditeľke z Obchodnej akadémie a pani riaditeľke zo Školy úžitkového priemyslu, ktoré sa slávnostnej ceremónie zúčastnili spoločne s nami.

        • Wineplanet Trophy
          • Wineplanet Trophy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Wineplanet Trophy.

            Wineplanet Trophy

            Vo vinárstve Šenkvice v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti sa v dňoch 18.03. – 19.03. 2024 konala somelierska súťaž Wineplanet Trophy v kategórii Junior, ktorej sa zúčastnilo 25 súťažiacich.

            Prvý deň súťažiaci písali test  z oblasti somelierstva. V rámci tejto súťaže sme si mohli pozrieť vinárstvo Šenkvice.

            Druhý deň  nasledovalo senzorické hodnotenie vína, následne súťažiaci predvádzali pred odbornou komisiou zručnosť Podávanie bieleho vína v časovom limite 3 minút.

            Našu školu reprezentovali  2 žiaci z 5. ročníka hotelovej akadémie Maxim Veselovský a Filip Jusko.

            Na tejto súťaži boli vyhodnotené len prvé 4 miesta, aj keď sme sa neumiestnili,  naši žiaci boli pochválení za skvelý odborný servis a celkový prejav.

            Súťaž je organizovaná na profesionálnej úrovni, súťažiaci aj učitelia si z nej odnášajú mnoho nových poznatkov a skúseností. Po súťaži vždy prebieha odborná inštruktáž, kde sa dozvieme správne odpovede alebo aj novinky v oblasti somelierstva.

            MOV Mgr. Miroslava Hrabušová

        • Kaderníčky - školenia
          • Kaderníčky - školenia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kaderníčky - školenia.

            BES SHOW – Saverio Palma umelecký riaditeľ akadémie BES Miláno

            Hra svetiel, tvarov a farieb vytvorená v priestore

            Hrať znamená tešiť sa baviť sa, dosiahnuť víťaztvo, hra farieb, odtieňov, tvarov a svetiel

            Naše kaderníčky z 3. F sa zúčastnili na zaujímavom školení v Martine.  Saverio Palma je známy svojou kreatívnou prácou a inovatívnym prístupom k vytváraniu účesov a štýlov. Školenie s ním určite prinieslo nové  poznatky. Hra svetiel, tvarov a farieb je dôležitá súčasť kreatívneho procesu v kaderníctve a tento prístup k tvorbe môže viesť k nesmierne zaujímavým výsledkom.

            Školenie vlasovej kozmetiky Hair Company

            Dňa 5.3. 2024 sa žiačky Nina Sarená a Lucia Babicová z 3.F zúčastnili na školení HAIR COMPANY v Liptovskom Mikuláši ako modelky. Na dievčatách ukázali technologický postup Air touch s použitím novinky Green Matcha melír.  Vďaka obsahu zeleného čaju, uhorkového oleja a iných aktívnych zložiek sú vlasy chránené pred vysušením. A na druhej ukázala techniku zosvetlenia vlasov Balayage.

        • Kurz gélových nechtov
          • Kurz gélových nechtov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz gélových nechtov.

            Študentky prvého ročníka odboru kozmetik v pondelok dňa 4.3. 2024 absolvovali kurz gélových nechtov. Školiteľka Mgr. Lucia Bajcúrová im v prvej časti vysvetlila teoretickú časť. V druhej časti všetky študentky za pomoci školiteľky skúšali na modelkách nechty prakticky. Kurz absolventky veľmi bavil a tešia sa na ďalšie zdokonalovanie sa.

        • Exkurzia v Gate, a.s.
          • Exkurzia v Gate, a.s.

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v Gate, a.s..

            Exkurzia v Gate, a.s. 26.02.2024 Študentky odboru styling 2.B, 3.B a 4.As sa zúčastnili exkurzie v miestnej firme. Mali možnosť prejsť produktovým oddelením, fotoštúdiom a marketingovým oddelením firmy. Pripravili si pre ne aj praktické mini-úlohy, kde si vyskúšali svoje zručnosti v praxi. Boli stylistkami, modelkami a nahliadli aj do procesov marketingu a fungovania e- shopu v Gate a.s. Dostali možnosť ďalšej spolupráce na prípadnej stáži.

        • Turiec International Bartender cup 2024
          • Turiec International Bartender cup 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turiec International Bartender cup 2024.

            Turiec International Bartender cup 2024

            Stredná odborná škola obchodu a služieb Martin v spolupráci s SkBa usporiadala 2. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Turiec International Bartender cup 2024.

            Súťaž sa konala dňa 15.02. 2024 v priestoroch hotela Turiec v Martine.

            Súťažná kategória mala názov Bartender ´s  choice. Našu školu reprezentovali 2 žiaci V. ročníka hotelovej akadémie Tomáš Hudek a Filip Jusko pod vedením Mgr. Miroslavy Hrabušovej.

            Súťažiaci mali namiešať 3 vlastné drinky v časovom limite 6 min. Povinná ingrediencia bola Gin Juniperus a sirupy značky Monin.

            Pri hodnotení sa kládol dôraz nielen na techniku, chuť, vzhľad nápoja ale aj originálny servis.

            Súťaže sa zúčastnilo 33 študentov, medzi nimi boli  aj barmani z Cypru, Španielska a Čiech.

            Naši žiaci miešali drinky.

            Tomáš Hudek – Spicy Valentine

            Filip Jusko  - Spicy fall

            V silnej konkurencii sa umiestnili v bronzovom a striebornom pásme, za čo im patrí poďakovanie.

        • OCENENIE VÝNIMOČNÝM ŠTUDENTOM
          • OCENENIE VÝNIMOČNÝM ŠTUDENTOM

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album OCENENIE VÝNIMOČNÝM ŠTUDENTOM .

            Medzinárodný deň študentstva si každoročne pripomíname aj v našom meste Ružomberok. Tradične sú ocenení najlepší zo stredných škôl a univerzity, ktorí dosahujú výnimočné výsledky a v mnohom môžu byť inšpiráciou pre svojich rovesníkov. Za našu školu to bola tentokrát Tímea Červeňová.

        • Majster Palacinka 12 .ročník
          • Majster Palacinka 12 .ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Majster Palacinka 12 .ročník.

            Majster Palacinka 12. ročník Po rokoch zvíťazili naše študentky Tímea Červeňová a Sofia Hrčková. Pripravili Flambovú palacinku s ďatlami, posypanú lyofilizovanými malinami, crème brûlée, gaštanovým pyré v čokoláde s jedlou hlinou

        • MAJSTROVSTVÁ  SLOVENSKA  BODY  ART  2023
          • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA BODY ART 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA BODY ART 2023.

            MAJSTROVSTVÁ  SLOVENSKA  BODY  ART  2023

             

            Pre šikovných žiakov a študentov odborných škôl sa konala dňa 10.11. 2023 súťaž v INCHEBE v BRATISLAVE na INTERBEAUTY  pod záštitou Štátneho inštitútu odborného  vzdelávania.

            Súťažná kategória KREATÍVNY MAKE-UP  s témou FANTASY MAKE-UP (facepaiting) , oslovil naše maturantky Sandru Pavlíkovú a  modelku  NIKOL PUKLOVÚ. Po dlhom zvážení si vybrali herca JIMA  CARRERYHO kde stvárňoval vo filme MASKA  hlavnú postavu.

            Dievčatá sa svedomito pripravovali a trénovali detailné kreatívne líčenie, aby sa čo najviac priblížili postave vo filme. Samotné líčenie dotvára aj kostým žltej výraznej farby. Veľkou dominantou  bol klobúk s dielne našich stylistiek pod vedením p. Babečkovej, ktorý dotváral  celkový outfit. Súťaž bola veľkým zážitkom a obohatením o skúsenosti do nových výziev.

            MOV –Borošová Denisa, Furdeková Ľubomíra

        • Moravský Cukrářský šampionát
          • Moravský Cukrářský šampionát

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moravský Cukrářský šampionát.

            Dňa 7.10. 2023 sme sa zúčastnili so žiačkou 3.F triedy Timeou Červeňovou súťaže Moravský cukrársky šampionát v Olomouci. Súťaž ponúkala viacero kategórii - Svatební dort roku, Makronky, Dekorativní perníky, Cukrářský exponát, Modelace cukrových květin , Dekorativní 3D perníky a Juniorský dort na tému česká/slovenská rozprávka.

            Zvolili sme si slovenskú rozprávku Janko Hraško, vďaka ktorému sme sa umiestnili na krásnom 3. mieste. Počas celého súťažného dňa v priestoroch výstaviska Flora Olomouc sme mali možnosť byť súčasťou zaujímavého programu, ktorý ponúkal ukážky zdobenia perníkov, výrobu cukrových kvetov, výrobu modelovaných cukrových dekorácií a ich maľovanie jedlými farbami. Súťaž nás obohatila o množstvo nových poznatkov, ktoré môžeme využiť pri tvorbe ďalších cukrárskych výrobkov.

        • Galéria Rozeta
          • Galéria Rozeta

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Galéria Rozeta.

            Ružomberské bavlnárske závody boli najväčším textilným závodom v Rakúsko-Uhorsku a pýchou ľahkého priemyslu v období Československa. V roku 1994 bola textilka sprivatizovaná, viackrát menila majiteľov i názov a v roku 2006 sa dostala do konkurzu. S postupným zánikom výroby sa končí vyše storočná textilná história mesta.

            Dňa 27.09.2023 sa žiačky odboru styling a marketing  spolu s Mgr. Kivoňovou a Ing. Babečkovou zúčastnili výstavy  v Galérii Rozeta v Ružomberku, ktorá mapuje časť jej histórie prostredníctvom tvorby 5 umelcov: Jozef Bajus, Danica Doležalová, Ján Havrila, Pavol Rusko a Júlia Sabová, ktorí v textilke od 2. pol. 70. rokov do začiatku 90. rokov pracovali ako textilní dizajnéri.

            V galérii sme mali možnosť vidieť aj návrhy Jána Havrilu a textilnú metráž Júlie Sabovej zo zbierok Slovenského múzea dizajnu.

            Žiačky sa v Galérii Rozeta ponorili do textilnej histórie Ružomberka aj prostredníctvom  dokumentárneho filmu k výstave Návrhári & návrhárky (scenár: Zuzana Gažíková, réžia: Mária Vašicová).

            Zaujímavou súčasťou výstavy bol aj kreatívny workshop, počas ktorého si mohla každá zo žiačok vyskúšať prácu textilnej dizajnérky a vytvoriť si vlastný grafický návrh textilného materiálu.

        • Georgia a.k.a. Sakartvelo
          • Georgia a.k.a. Sakartvelo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Georgia a.k.a. Sakartvelo .

            Georgia a.k.a. Sakartvelo

            Žiaci Spojenej školy sa na začiatku septembra zúčastnili na enviromentálnom projekte Eco sharing for a greener Future v Gruzínsku. Na projekte sa zúčastnili žiaci 4.B triedy, a to: Mária Pilarčíková, Lenka Hanesová, Matiáš Ďurišík a Timotej Karoľ spolu s pani učiteľkou Lindou Esteves Hatala. Dĺžka projektu bola 10 dní. Počas týchto dní skupina Slovákov prešla rôznymi fázami projektu, ako teoretickými tak aj praktickými. Oboznámili sa s novými pojmami a naučili sa ich vedomosti aplikovať v praxi. Súčasťou projektu bolo aj spoznávanie iných krajín a ich kultúr. Na projekte sa dokopy zúčastnilo 10 krajín, čo je 50 účastníkov. Žiaci nadviazali nové kamarátstva, napríklad s Egypťanmi, Grékmi, Talianmi, Španielmi či Gruzíncami …Oboznámenie sa s ostatnými kultúrami prebiehalo najmä v priebehu obľúbených “cultural” a “social” podujatiach. Nabitý program a množstvo úloh vyžadovali vzájomnú spoluprácu. Neustály kontakt s cudzincami vyžadoval komunikáciu len v angličtine, ktorú bolo nutné používať hlavne pri prezentácií projektov. Okrem intenzívneho vzdelávania v oblasti životného prostredia, žiaci niekoľkokrát navštívili aj hlavné mesto Tbilisi. Stretli miestnych obyvateľov a zistili ako funguje život v Gruzínsku.

          • Erasmus-Travelling is learning – join us!/

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus-Travelling is learning – join us!/.

            Erasmus+ na Spojenej škole

            V priebehu mája a júna 2023 sa žiaci a učitelia Spojenej školy zúčastnili mobilít v rámci projektu Travelling is learning – join us!/Cestovaním sa učíme – pridaj sa k nám!, ktoré boli financované grantom EU.  

            Od 30.4.2023 do 21.5.2023 sa uskutočnila prvá stáž do nemeckého mesta Schkeuditz. Bola to prvá fáza projektu. Vycestovalo 12 študentov druhého a tretieho ročníka z odborov – kozmetička, kaderníčka, kuchár a manažment regionálneho cestovného ruchu. Účastníci boli ubytovaní v areáli firmy Vitalis v Schkeuditz, kde zároveň vykonávali trojtýždňovú stáž podľa svojho zamerania.

            Kozmetičky a kaderníčky pracovali v salóne krásy a pod vedením skúsenej majsterky získali kadernícke aj kozmetické skúsenosti. Žiaci z odboru kuchár pracovali vo firemnej menze, kde sa podieľali na príprave a podávaní raňajok, obedov a večerí . Manažéri sa vzdelávali v počítačovom laboratóriu – „paperless office“, kde pracovali so softwarom Filemaker Pro a iOs. Zaujímavosťou tejto stáže bolo aj to, že žiaci z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu v zahraničí vykonali svoju praktickú maturitnú skúšku, v rámci ktorej zorganizovali fakultatívnu exkurziu v Lipsku  a Berlíne.

            Druhou fázou projektu bola stáž v hlavnom meste Grécka – Atény. 12 žiakov absolvovalo trojtýždňovú zahraničnú stáž v štvorhviezdičkovom hoteli Athens One Smart Hotel na rôznych úsekoch hotela, kde si zdokonaľovali svoje zručnosti v hotelierstve, gastronómii a manažmente a marketingu hotela.

            Okrem absolvovania stáže sa žiaci zúčastnili seminárov - Kalkulácia cien produktov, Ekologický seminár, Koktailový seminár. Každý týždeň sa žiaci zúčastňovali Baristického kurzu, ktorý sa konal v najznámejšej gréckej firme Coffee Island.

            Počas zahraničnej stáže mali žiaci pripravený zaujímavý voľnočasový program.

            Vďaka programu Erasmus+ získali praktické skúsenosti, sociálne zručnosti, zdokonalili si svoje komunikáciu v anglickom a nemeckom jazyku a v neposlednom rade nadviazali multikultúrne priateľstvá.   Zahraničnú stáž žiaci vnímajú veľmi pozitívne a určite si ju bez váhania zopakujú.

    • Kontakty

      • SPOJENÁ ŠKOLA
      • tel: +421 44 4313400 fax: +421 44 4313450
      • Scota Viatora 8, 034 01 Ružomberok Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje