• Halloween
          • Halloween

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Halloween.

            Halloween celým názvom ALL HALLOW´S EVE (podvečer všetkých svätých) sa oslavuje 31. októbra. Je to sviatok, ktorý je charakteristický vyrezávaním tekvíc, či vyrábaním strašidelných kostýmov.V našej škole sme si Halloween pripomenuli 26.10. Prezliekli sme sa do strašidelných kostýmov a pri našej super HALLOWEENSKEJ FOTOSTENE sme pózovali a fotili sa.Samozrejme, ani táto aktivita sa nezaobišla bez súťaže o najkrajšiu masku. Prvé miesto vyhrala Alica Kolštromová z 1. B, druhé miesto vyhral Dominik Dančo z 1.F a tretie miesto rodina Adamsovcov. Cenu poroty získala 1.F trieda za najaktívnejšiu účasť v súťaži. Celý deň sme sa dobre bavili a mali sme skvelú náladu.Ľ. Pečková

        • Pin-Up girl
          • Pin-Up girl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pin-Up girl .

            Po dlhšej prestávke s výstaviskami sa naše žiačky odboru kozmetik dočkali a 21.10. sa zúčastnili na veľtrhu kozmetiky a kaderníctva v Bratislavskej Inchebe, kde mali možnosť pozorovať novinky v ošetrení pleti, nechtov, novinky v oblasti lash liftingu a laminácie obočia.....

            Výstava bola spojená aj so súťažou, na ktorej našu školu reprezentovali 2 súťažiace – Sandra Pavlíková a Sofia Mária Mrvová (III.B) v súťažnej disciplíne   „Pin-Up girl“.

            Konkurencia bola veľká, ale ani to naše žiačky neodradilo a predviedli sa v plnej kráse, za čo im veľmi pekne ďakujeme. 

            Z celého dňa si odnášame veľa skúseností, vedomostí a spokojnosť, že naše žiačky baví ich práca a majú záujem sa v nej zdokonaľovať a zbierať nové vedomosti.

            MOV Nemčeková, Borošová

        • Medzinárodný deň stromov
          • Medzinárodný deň stromov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň stromov .

            Spojená škola Scota Viatora sa po minuloročnej úspešnej akcii výsadby stromčekov podujala pokračovať v tejto činnosti a urobiť z nej každoročnú tradíciu.Tento rok sa do hory vybrali žiaci 2.H. triedy a podarilo sa im vysadiť 250 stromčekov. Sadili smrečky, bučky a smreky opadavé. Terén bol dosť náročný a každý sa pri práci zapotil a urobil si mozole, na ktoré môže byť pyšný. Výsadba sa konala v týždni keď si pripomíname medzinárodný deň stromov (20 október).Deň mali naši žiaci naozaj nádherný, dôkazom čoho sú priložené fotky.

        • Rio MARE desiata roka
          • Rio MARE desiata roka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rio MARE desiata roka.

            Rio Mare Desiata Roka 2022

            Začalo to nevinne a skončilo to nádherným prvým miestom.

            Keď nás oslovila pani zástupkyňa Mgr. Gabriela Maceková,  aby sme sa zapojili do tejto súťaže, váhali sme, ale nakoniec sme išli do toho. A sme veľmi radi, že sme to urobili.

            Prvé kolo súťaže bolo korešpondenčné kolo, v ktorom sme vymýšľali desiatu s použitím tuniaka Rio Mare. Museli byť splnené určité podmienky. Po vyhodnotení sme sa dozvedeli, že sme postúpili do finálového kola. Boli sme príjemne prekvapení a veľmi šťastní. Z celého Slovenska vybrali až  dve finalistky z našej školy, Martinu Balážovú a Ľubicu Žitníkovú, ktoré sú žiačkami 2. ročníka Odborného učilišťa Spojenej školy v Ružomberku.

            Po spracovaní tejto skvelej správy, naše finalistky išli do finále s tým, že vyhrajú pre školu prvú cenu, ktorou bola poukážka v hodnote 2000 eur na nákup hrncov. Dňa 19.10.2022 sme sa zúčastnili finále Rio Mare Desiata Roka 2022, ktoré sa konalo v  Škole varenia Chefparade v Bratislave.

            Finalistov bolo desať. Každý súťažil s vlastným originálnym receptom svojej desiaty. Počas tohto podujatia mali finalisti možnosť ochutnať skvelé jednohubky. Všetky jedlá, ako už napovedá aj samotný názov súťaže, obsahovali tuniaka Rio Mare rôznych chutí. Súťažiaci mali možnosť sa bližšie spoznať s kuchármi ako sú Martin Kolník, Peter Slačka a Zdeněk Křížek. Finále bolo obohatené o kvalitné vybavenie od firmy Tefal, ktorá bola spoluorganizátorom súťaže. Programom nás prevádzala moderátorka Kvetka Horváthová a samozrejme nechýbal ani špeciálny hosť, ktorým bol olympijský medailista Jakub Grigar.

            Samotné finále spočívalo v príprave štyroch porcií desiaty. Tri porcie museli byť na tanieri a jedna v desiatovej krabičke Rio Mare. Na prípravu mali finalisti 35 minút. Hlavnou surovinou každej desiaty musel byť tuniak Rio Mare. Desiaty boli krásne naaranžované a súťažiaci mimoriadne šikovní. Po vyhodnotení odbornej poroty prvé miesto obsadila desiata našej finalistky Martiny Balážovej s názvom Hrebienky Rio Mare.

            Prvé miesto nás mimoriadne potešilo. Dostali sme šek v hodnote 2000 € od firmy Tefal na vybavenie učebne na odborný výcvik. Každý súťažiaci dostal sadu nožov od firmy Tefal a  veľké množstvo dobrých rád a skúsenosti k tomu. Ing. Petra Moravčíková, majsterka odborného výcviku a zároveň triedna učiteľka, je na naše finalistky veľmi hrdá.

            Na záver by som sa chcela poďakovať celému vedeniu Spojenej školy v Ružomberku, pánovi riaditeľovi Mgr. Júliusovi Brunckovi za umožnenie zúčastniť sa súťaže, Mgr. Miroslave Kardošovej za pomoc s korešpondenčným kolom a pani zástupkyni Mgr. Gabriele Macekovej, ktorá nám bola oporou počas celého finále. Najväčšie ďakujem patrí samozrejme našej výherkyni Martine Balážovej, vďaka ktorej si môžeme skvalitniť našu učebňu odborného výcviku. Dúfam, že takýchto úspechov na našej škole bude viac.

             

            Ing. Petra Moravčíková

        • Majstrovstvá somelierov Slovenska
          • Majstrovstvá somelierov Slovenska

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Majstrovstvá somelierov Slovenska.

            Majstrovstvá somelierov Slovenska

            Tak ako každý rok aj tento sa konali majstrovstvá Slovenska v somelierstve dňa 10.10. 2022 v hoteli Bratislava v Bratislave, na ktoré dostala pozvanie aj naša škola.

            Cieľom súťaže bolo zdôrazniť význam profesie someliera v gastronómii, sledovať nové trendy a upevňovať kolegiálne vzťahy medzi someliermi, nadobudnúť nové skúsenosti a praktické zručnosti. Práve preto sme prijali túto výzvu aj napriek tomu, že sme sa ešte takejto súťaže nikdy predtým nezúčastnili.

            Našu školu na majstrovstvách somelierov  reprezentovali 2 žiaci zo 4. ročníka hotelovej akadémie Filip Jusko a Maxim Veselovský, oproti ostatným súťažiacim profesionálnym somelierom, ktorí sa tomuto povolaniu venujú veľa rokov mali málo skúseností, ale počínali si skvele.

            Na súťaž sa prihlásilo 17 súťažiacich, z toho len 5 žiakov. Súťažilo sa v 3 disciplínach: písomný test, anonymná degustácia a dekantovanie červeného vína v časovom limite 4 minúty. Bolo to veľmi náročné, ale nebanujeme, že sme sa zúčastnili, veď nové skúsenosti sú ako sa hovorí na nezaplatenie. Paradoxom bolo , že do finále postúpili 3 súťažiaci z Čiech a jeden z nich sa stal Majstrom somelierov Slovenska.

            Po súťaži nasledoval ešte ďalší program – degustácia Sporadic Flying Wine Tasting, kde sme mohli degustovať svetové odrody vín.

            Odniesli sme si so sebou veľa nových skúseností a zážitkov. Je veľmi dobré, že asociácia somelierov pozýva na tieto súťaže aj žiakov a učiteľov alebo majstrov, pretože má záujem aby sme sa všetci neustále vzdelávali a odovzdávali nové poznatky ďalším žiakom a tak zdokonaľovali profesiu someliera.

             

      • Kontakty

        • SPOJENÁ ŠKOLA
        • tel: +421 44 4313400 fax: +421 44 4313450
        • Scota Viatora 8, 034 01 Ružomberok Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje