• Majster Palacinka10.ročník
          • Majster Palacinka10.ročník

          • Do galérie Majster Palacinka10.ročník boli pridané fotografie.

            Dňa 5.11.2019 sa v priestoroch Spojenej školy konal už 10. ročník súťaže žiakov stredných škôl  pod názvom ,,MAJSTER PALACINKA“.   Súťaž vznikla v Tatrách a založil ju vtedajší predseda Tatranského klubu Turek František. Palacinky sa väčšinou robili v hotely FIS, kde nad súťažiacimi dohliadal šéfkuchár hotela FIS p. Miloš Červenka.

            Po skončení 4. ročníka na Štrbskom Plese sa dohodli, že vyskúšajú 1-2 ročníky súťaže usporiadať v Ružomberku na Spojenej škole. Zatiaľ, čo súťažiacich bývalo 4 až 6 družstiev, do Ružomberka začalo chodiť na súťaž postupne 10,14,16 družstiev. Rekordný počet bol 24 družstiev, keď sa prihlásili aj žiaci základných škôl.

            O 10. ročníku môžeme hovoriť už v minulom čase. Zúčastnilo sa ho 11 z 12 prihlásených tímov. Svoje zastúpenie tu mali Michalovce,  Žilina, Martin, Zlaté Moravce, Poprad, Námestovo, ale aj študenti z družobnej školy z Děčína.  Všetkým dokázali, že palacinky robiť vedia.

            Jozef Hucman sa prípravou jedál neživí,  ale má ju ako veľmi silný koníček. Počas práce hodnotiacej komisie pripravil pre súťažiacich Hortobáďsku palacinku.

            Domáci zo Spojenej školy mali prihlásené 2 družstvá. Odborné učilište reprezentovali Dominika Daubnerová a Klaudia Kubíková. Pripravili Flambovanú palacinku s broskyňami a banánom a umiestnili sa v bronzovom pásme. Našich kuchárov a čašníkov zastúpili Damián Solár a Rebeka Krivošíková. Ich Cviklová palacinka plnená smotanovým chrenom so sušenou šunkou flambovaným jablkom, sterilizovanou baby cviklou, Crème fraîche s cviklovým prachom im vyniesla umiestnenie v striebornom pásme.

            Pri lúčení a všetci súťažiaci zhodli v jednom, že už teraz sa tešia na 11. ročník súťaže MAJSTER PALACINKA.

            Domáci usporiadatelia súťaže sa tešia na najbližšiu súťaž s názvom Sladká vianočná prehliadka, ktorá sa uskutoční 2.12.2019. Všetci ste srdečne vítaní na našej škole.

          • Guláš Tatry Cup &; Big Green Egg Grill Cup 2019

          • Do galérie Guláš Tatry Cup & Big Green Egg Grill Cup 2019 boli pridané fotografie.

            Pod záštitou Tatranského klubu SZKC sa konal  v sobotu 26.10.2019 na kolibe Gréte v Liptovskej Sielnici 2. ročník súťaže Guláš Tatry Cup 2019, ktorého sa zúčastnilo družstvo žiakov 3. D triedy odboru kuchár v zložení Jakub Camber a Martin Brezňan, pod odborným vedením MOV Bc. Mažgutovej.  

            V konkurencii profesionálov a seniorských družstiev sme ako jediní juniori obstáli výborne – bronzovým umiestnením.

            Chlapci pripravili Srnčí guláš na horársky spôsob. Odmenou im boli hodnotné ceny - kurz varenia Cooking show podľa vlastného výberu od prezidenta SZKC p. Vojtecha Artza, profesionálne nože, kuchárska kniha FOOD FOTO od Dušana Chřísteka, balíček korenín od firmy KOTÁNYI a samozrejme medaily a diplomy, ktoré im budú pripomínať tento krásny jesenný víkend,  ktorým sa skončilo tohtoročné babie leto.

        • Zlaté nožnice 2019
          • Zlaté nožnice 2019

          • Do galérie Zlaté nožnice 2019 boli pridané fotografie.

            https://www.facebook.com/pg/Zlat%C3%A9-no%C5%BEnice-245331549431367/photos/?tab=album&album_id=439052240059296

            Zlaté nožnice

            Súťaž založil v roku 2015 známy kaderník Polat Elalmis a je primárne určená študentom stredných odborných škôl, no pre ročník 2019 bola otvorená aj kategória pre dospelých účastníkov. 03.10.2019 sa na medzinárodnom veľtrhu krásy Interbeauty v INCHEBA EXPO BRATISLAVA konal ďalší ročník.

            Súťažilo sa v troch hairstylových kategóriách:

            Trend cut (Dámsky trendový strih jeseň, zima 2019), Komerčný svadobný účes a Moderný pánsky strih (voľná téma bez kritérii).

            Vo vizážistickej kategórii, ktorá má každý rok inú tému, sa súťaž niesla v znamení EDEN – Rajská záhrada.

            Kozmetický veľtrh nevynechal ani známe tváre zo sociálnych sietí. Lucia Sládečková alias Lucid, Nikola Halvoňová (Niky Rich), Zuzana Šutjaková, Sandra Baumgartner, Veronika Porubská či Natalia Erdelyan. Zároveň toto zoskupenie tvorilo odbornú komisiu.

            Taktiež predviedli svoje beauty triky a podelili sa o návod ako na dokonalú pleť, ako sa nalíčiť v štýle „glam shine“ či ako na prirodzené pehy – jednoducho, ako byť krásna a zvýrazniť svoje prednosti v súlade s aktuálnymi trendmi. V jesennej zmenárni dostali nový „look“ dámy i páni, ktorí túžili po zmene a nebáli sa experimentovať.

            Účastníkov hodnotila odborná komisia zložená z profesionálnych kaderníkov a vizážistov, a to podľa medzinárodných kritérií OMC (Organisation Mondiale de la Coiffure).

            Čakanie na vyhodnotenie súťaže každej kategórie spríjemnil Dušan Berky (Šorty) a taktiež rapper – producent Adiss

             

            Našu školu reprezentovali      kozmetik Patrícia Kovácsová, Otília Horvathová

                                                               kaderník Marianna Balážová

             

            https://www.facebook.com/pg/Zlat%C3%A9-no%C5%BEnice-245331549431367/photos/?tab=album&album_id=439052240059296

        • TRADIČNÉ MODERNE A ZDRAVO
          • TRADIČNÉ MODERNE A ZDRAVO

          • Do galérie TRADIČNÉ MODERNE A ZDRAVO boli pridané fotografie.

            Oddýchnutí, sme sa v novom šk. roku 2019/2020 opäť s chuťou pustili do práce. Cez OZ Vy rozhodujete, my pomáhame sa projekt Tradičné moderne a zdravo,  umiestnil v obchodnom reťazci TESCO vďaka hlasovaniu verejnosti na 3. mieste.

            Z grantu sme získali 300  Eur. Tento projekt pozostáva z dvoch častí. Prvá sa uskutočnila 11.9.2019 v priestoroch školskej kuchyne a jedálne. Druhá časť sa bude realizovať v mesiaci október. Študenti našej školy odboru kuchár z triedy 2.F a klienti Domova sociálnych služieb TROJLÍSTOK pripravili  tri druhy jedál, pričom povinný bol guláš. Kuchári uvarili Hovädzí chalupársky guláš. V modernom štýle pripravili Kukuričné placky s pečenou zeleninou, podávané s jogurtovým dressingom a bylinkami a studenú Reďkovkovú polievku.

            Klienti Trojlístka pripravili tradičný hovädzí guláš, meteník a kysnuté koláče plnené makom a orechami. Pripravené jedlá sme si so širokou verejnosťou vychutnali v príjemnom prostredí jedálne, ktorú pripravili žiaci 2.D triedy, odboru čašník. Ochutnávka mala pozitívny ohlas a všetkým prítomným chutilo. Organizačne a odborne sa na príprave tejto zaujímavej akcie podieľali - kuchyňa p. Mažgutová,  suroviny nám zabezpečila p. Krakovská, jedáleň -  p. Janíček a p. Maceková sa venovala klientom Trojlístka. Spolu prešli priestormi školy, pracoviskami odborného výcviku a v telocvični si aj zacvičili. Tešíme sa opäť na spoločné stretnutie v októbri pri príprave a ochutnávke zdravých chuťoviek.

    • Kontakty

      • SPOJENÁ ŠKOLA
      • tel: +421 44 4313400 fax: +421 44 4313450
      • Scota Viatora 8, 034 01 Ružomberok Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje